Tilaa ilmainen kartoitus!

Tilaa ilmainen kartoituskäynti kohteeseesi alla olevalla lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

03 toukokuu, 2024

Salaojien tarkastus ja kuvaus

2020-luvulla asennettujen salaojien elinkaari on nykyään noin 50 vuotta, mutta vanhemmissa paljon vähemmän. Vanhemmissa salaojissa jopa vain 25 vuotta. Erityisesti ennen 1990-lukua rakennetuissa kiinteistöissä salaojien kuntoa on syytä tarkkailla säännöllisesti. Jos huomaat merkkejä ongelmista tai haluat muuten vain varmistua salaojituksen kunnosta, hyödynnä veloitukseton kuntotarkastuksemme.

Toimivatko salaojat? Tarkastamme salaojajärjestelmän kunnon maksutta.

Salaojien huolto ja tarkastus: Nämä 3 asiaa sinun tulisi tietää:

1. Kattava tarkastus

Tarkastuksessa selvitetään sokkelin kosteuspitoisuudet, salaoja- ja sadevesiviemäröinnin yleiskunto, pihamaan kallistukset ja tutkitaan katolta tulevan veden ohjautuvuus. Tarvittaessa salaojat kuvataan erikoiskameralla. Asiakas voi halutessaan osallistua tarkastukseen.

2. Ennakoi riskit ja säästä kuluissa

Salaojituksen ongelmat ovat usein piileviä, ja vauriot voivat edetä vuosia ennen kuin ne tulevat ilmi. Jos sokkelin kosteusrasitus jatkuu pitkään, kosteus voi levitä kiinteistön muihinkin rakenteisiin aiheuttaen vahinkoa ja pahimmillaan sisäilmaongelmia. Ajoissa tehty salaojien tarkastus voi siten tuoda jopa kymmenien tuhansien eurojen säästöt.

3. Myytit ja totuudet salaojajärjestelmän tarkastamisesta

Myytti: Salaojaputken toimivuuden voi tarkistaa itse.

  • Totuus: Itse tehdyt tarkastukset eivät välttämättä anna täyttä kuvaa salaojien kunnosta. Salaojan kuvaaminen on paras tapa varmistaa sen kunto ja toimivuus.

Myytti: Vanhan salaojajärjestelmän huuhtelu pidentää sen käyttöikää.

  • Totuus: Vanhan salaojajärjestelmän huuhtelu voi jopa aiheuttaa lisävaurioita ja lyhentää sen käyttöikää.

Myytti: Salaojan kuntoa ei tarvitse tarkastaa, ellei ole näkyviä ongelmia.

  • Totuus: Salaojien kunnon säännöllinen tarkastaminen voi ennakoida piilevät ongelmat ja välttää suuremmat vauriot.

Veloitukseton salaojakartoitus Finn Ojilta

Finn Ojat tarjoaa veloituksettoman kuntotarkastuksen omakotitaloihin. Tarkastuksen yhteydessä saat asiantuntevat neuvot ja suositukset mahdollisista korjaustoimenpiteistä. Mikäli puutteita löytyy, tarjoamme avaimet käteen -tarjouksen korjaustoimenpiteistä.

Tee fiksu valinta ja varmista kiinteistösi salaojien kunto ajoissa. Klikkaa ja tilaa veloitukseton salaojakartoitus Finn Ojilta!