Salaojat ja salaojitus omakotitaloon ja taloyhtiöön

Salaojat ojituksen konkarilta

Oikein tehty salaojitus suojaa taloasi kosteudelta ja sen aiheuttamilta vahingoilta. Toteutamme salaojat omakotitaloihin ja taloyhtiöille Uudenmaan alueella. Pienenä ja ketteränä yrityksenä emme jää kasvottomiksi, vaan tulemme tutuiksi asiakkaidemme kanssa! Työmme jälki on tunnettua laadusta ja viimeistelystä.

Valitse salaojat, jotka toimivat hyvin

Maan alle kaivettavat salaojat pitävät rakennuksen perustukset kuivina ja ennaltaehkäisevät ikäviä kosteus-, home- ja routavauriota. Oikein toteutettu salaojitus pidentää rakennuksen elinikää merkittävästi ja asuminen on turvallista. Tilaa salaojatyöt meiltä, niin voit luottaa, että ojat toimivat kuten pitääkin.

Miten salaojitus tapahtuu?

Salaojitus toteutetaan aina kohteen ja ympäristön erityispiirteet huomioiden. Kartoitamme rakennuksen kunnon ja tarpeet sekä kuuntelemme aina asiakkaan toiveita. Saat meiltä salaojien ja sadevesijärjestelmien remontit suunnittelusta toteutukseen – aina pihan viimeistelyyn asti!

Käytämme salaojissa pääsääntöisesti kotimaisia tuotteita ja tarvikkeita. Kellarien eristämisessä käytämme laadukkaita Isodrän-levyjä,
jotka eristävät lämpöä ja kosteutta ja suojaavat näin maanvastaisia rakenteita. Opastamme ja neuvomme asiakkaitamme oikeiden ratkaisujen valinnassa salaojituksessa. Tilaa salaojat ja salaojitus kokeneelta ammattilaiselta, jonka kanssa on mukava työskennellä.

Projektin eteneminen

 1. Yhteydenotto asiakkaalta mahdollisten ongelmien ja huolien johdosta
 2. Teemme kartoituskäynnin ja tutkimme tilanteen sokkelin, kellarin ja putkistojen osalta 
 3. Toimitamme suunnitelman ja tarkkaan eritellyn kirjallisen tarjouksen asiakkaalle
 4. Sovimme salaojien toteutusaikataulun 
 5. Salaojituksen toteutus kirjallisen sopimuksen mukaisesti
 6. Työn viimeistely, pihan siistiminen ja asiakkaan hyväksyntä

Salaojituksen hinta

Salaojituksen hintaan vaikuttavat tarvittavan remontin laajuus sekä remonttikohteen nykyinen kunto, jonka selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä. Kartoituskäynnin jälkeen toimitamme suunnitelman ja kirjallisen tarjouksen asiakkaalle.

Milloin salaojitus täytyy tehdä?

Salaojat eivät ole olleet pakollisia ennen 2000-lukua. Tätä ennen rakennetuissa taloissa onkin usein paljon kosteuden aiheuttamia ongelmia. Yleensä ongelmat huomataan siinä vaiheessa, kun kellariin tulee vettä, sokkelissa tai seinärakenteessa on havaittavissa kosteusjälkiä, kuten kalkkihärmää, kosteita laikkuja tai maalin irtoamista.

Sokkelin tai perustusten vauriot ovat tyypillisesti merkkejä kosteudesta. Jos seinärakenteet kostuvat, kosteus- ja sisäilmaongelmat voivat olla mittavat. Pahimmillaan salaojituksen puute voi aiheuttaa merkittäviä lahovaurioita seinän puurakenteisiin ja talo saatetaan joutua jopa purkamaan, jos toimivat salaojat puuttuvat.

Jos salaojitus on tehty rakennusaikana ennen 2000-lukua, kannattaa varmistaa toimiiko se oikein. Se, että maahan on upotettu putkia, ei vielä tarkoita salaojajärjestelmän laadukasta toimintaa. Putket saattavat olla väärällä korkeudella tai ne ovat menneet rikki. Etenkin 60-luvulla salaojituksessa on käytetty paljon saviputkea, joka on vuosikymmenten kuluessa menettänyt toimivuutensa. Myös puiden juuret ja putkien liettyminen aiheuttavat ongelmia. Salaojaputkien ympärillä on myös saatettu käyttää vääriä maa-aineksia kuten hiekkaa, joka sitoo kosteutta sokkeliin ja seinustalle.

Salaojat remontti- tai uudiskohteisiin

Finn Ojat Oy tarjoaa vedenpitävän palvelun, johon sisältyy kaikki salaojituksiin kuuluva kaivuutöistä salaojaputkien ja kaivojen asennukseen. Tilaa meiltä salaojitus, jos työmaasi sijaitsee Uudenmaan, Turun, Tampereen, Varsinais-Suomen tai Pirkanmaan alueella.

Teemme sekä salaojaremontit että uudiskohteiden salaojitukset. Saat ennen työn aloitusta maksuttoman kartoituskäynnin, jossa katsomme, millaisia toimia kohde vaatii ja teemme kustannusarvion. Salaoja- ja sadevesijärjestelmissä kannattaa luottaa kokeneeseen ammattilaiseen, joka tietää, mitä tekee ja hoitaa urakan huolellisesti kerralla kuntoon. Huonosti tehty työ voi aiheuttaa vakaviakin kosteusvaurioita, jotka johtavat kalliiseen remonttiin tulevaisuudessa.

Teemme salaojituksia sekä sadevesijärjestelmiä yksityisille kotitalouksille ja taloyhtiöille. Kuntokartoituksista ja salaojien kuvauksista asiakkaamme saa kuntoraportin, jonka liitteenä on tarpeen niin vaatiessa viemärikameralla kuvattu video. Kartoituksen jälkeen teemme remonttikohteisiin tarvittavat huollot ja korjaukset rakennuksen kuntoa ja ikää vaalien.

Järjestelmän oikea toiminta

Maanalaiset salaojaputket ja salaojituskerros estävät kosteuden nousun rakenteisiin ja suojaavat siten rakennuksen perustuksia, seiniä ja lattioita. Salaojajärjestelmä kestää nykyisillä materiaaleilla ja oikein tehtynä jopa 50 vuotta.

 • Oikeat maa-ainekset: putken ympärille salaojasepeli (6 mm – 16 mm), josta on poistettu hieno aines, jotta putki ei tukkeudu.
 • Suodatinkangas pitämään hienoainekset pois järjestelmästä.
 • Nykyvaatimykset täyttävä, SN8-luokituksen muoviputki: nykyään salaojat tehdään vahvasta muoviputkesta, joka ei painu ja pysyy suorana.
 • Sadevesien hallinta ja niiden poisjohtaminen rakennuksen seinustoilta.
 • Säännöllinen tarkistus ja huolto: vuosittain kannattaa tarkistaa kaivojen toiminta, mutta huuhtelu on suositeltavaa tehdä 5-10 vuoden välein.

Pyydä Finn Ojat ilmaiselle salaojien kartoituskäynnille

Salaoja- ja sadevesijärjestelmissä kannattaa luottaa kokeneeseen ammattilaiseen, joka tietää mitä tekee ja hoitaa urakan huolellisesti kerralla kuntoon. Huolimattomasti tehty työ voi aiheuttaa vakavia ongelmia, jotka johtavat kalliiseen remonttiin tulevaisuudessa.

Teemme salaojaremontteja ympäri vuoden, mutta kiireisimmät sesongit ajoittuvat keväälle ja syksylle. Kun järjestelmä asennetaan talvella, viimeistelytyö suoritetaan yleensä keväällä. Jos et ole varma, missä kunnossa pihasi salaojat ovat, epäilet ongelmia niiden toiminnassa tai haluat tontillesi varmatoimisen järjestelmän, ota meihin yhteyttä. Meidän kanssamme työ sujuu aikataulussa, sovitulla hinnalla ja reilussa hengessä.

Myös sadevesijärjestelmät kuntoon!

Sadevesiä ja lumen sulamisen tuottamaa vettä johdetaan pois salaojaputkien avulla. Tutustu myös Finn Ojien sadevesijärjestelmiin, jotka tukevat rakennuksesi vedenhallintakokonaisuutta. Talon sadevesijärjestelmä on kokonaisuus, johon kuuluvien monien osa-alueiden on toimittava yhdessä. Siksi salaojitus ja koko sadevesijärjestelmäkokonaisuus kannattaa tilata ammattilaiselta, joka suunnittelee parhaan ratkaisun rakennuksesi ja tonttisi tarpeet huomioiden.

salaojat - huoltovapaat salaojaputket salaojatöihin. Varaa ilmainen kartoitus!

Huoltovapaat TehoDrain- salaojaputket

TehoDrain on huoltovapaa ja tukkeutumaton salaojaputki, joka on toimintavarma ratkaisu rakennusten ja kiinteistöjen salaojiin. Perinteisiin salaojaputkiin verrattuna TehoDrain on pitkäikäinen ratkaisu, sillä sen toimintaperiaate ei perustu suodatukseen, vaan painovoimaan. Teemme TehoDrain-salaojaputkien asennuksia osana salaoja- ja sadevesijärjestelmien kokonaisuutta.

Salaojitus on aina merkittävä urakka, joka kannattaa hoitaa kerralla kunnolla. Laadukkaasti tehty salaoja kestävine salaojaputkineen on sijoitus, joka suojaa rakenteita kosteusvaurioilta. Tutustu tekemiimme salaojituksiin!

salaojat -vedeneristyslevyt salaojitukseen

Isodrän-menetelmä vedeneristykseen

Käytämme salaojissa laadukkaita Isodrän-levyjä, jotka eristävät lämpöä ja kosteutta, ja suojaavat näin maanvastaisia rakenteita. Tuotteesta on eri kokoisia versioita, minkä vuoksi Isodrän-menetelmää voidaan käyttää useimmissa kohteissa.

Finn Ojat hoitaa Isodrän-levyjen ammattitaitoisen asennuksen salaojitusurakoiden yhteydessä. Voit tutustua asennustyömme jälkeen referenssit-osiossa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Tilaa ilmainen kartoitus!

Tilaa ilmainen kartoituskäynti kohteeseesi alla olevalla lomakkeella.