Tilaa ilmainen kartoitus!

Tilaa ilmainen kartoituskäynti kohteeseesi alla olevalla lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Salaojat, salaojitus ja salaojaremontti - Ilmainen kartoituskäynti

Toteutamme omakotitalojen ja taloyhtiöiden salaojat ja salaojaremontit Helsingissä, Espoossa, Vantaalla sekä muualla Uudenmaan alueella. Hyödynnä ilmainen kartoituskäynti! Oikein tehty salaojitus suojaa taloasi kosteudelta ja sen aiheuttamilta vahingoilta. Pienenä ja ketteränä yrityksenä emme jää kasvottomiksi, vaan tulemme tutuiksi asiakkaidemme kanssa! Työmme jälki on tunnettua laadusta ja viimeistelystä.

Varaa kartoituskäynti
Oikein tehty salaojitus suojaa taloasi kosteudelta ja sen aiheuttamilta vahingoilta.

Salaojitus

Valitse varmasti toimivat salaojat ojituksen konkarilta

Maan alle kaivettavat salaojat pitävät rakennuksen perustukset kuivina ja ennaltaehkäisevät ikäviä kosteus-, home- ja routavauriota. Oikein toteutettu salaojitus pidentää rakennuksen elinikää merkittävästi ja asuminen on turvallista. Tilaa salaojatyöt meiltä, niin voit luottaa siihen, että ojat toimivat kuten pitääkin.

Salaojituksen merkitys rakennuksen terveydelle ja pitkäikäisyydelle on valtava. Oikein toteutettu salaojitus on investointi, joka voi säästää paljon rahaa ja vaivaa tulevaisuudessa. Se auttaa pitämään kosteuden loitolla perustuksista estäen homeen ja routavaurioiden syntymisen. Tämä puolestaan takaa asukkaille turvallisen ja terveellisen asuinympäristön.

Kun valitset ammattilaisen toteuttamaan salaojatyöt, varmistat, että työ tehdään asianmukaisesti ja että työssä käytettävät materiaalit ovat laadukkaita ja standardien mukaisia. Tämä on avain asianmukaisesti toimiviin salaojiin, jotka suojaavat kotiasi kosteusongelmilta.

Lisäksi kannattaa muistaa, että säännöllinen huolto ja tarkastukset auttavat pitämään salaojitusjärjestelmän kunnossa vuosien varrella. Näin varmistat sen, että salaojat säilyttävät tehokkuutensa ja jatkavat rakennuksesi suojelemista.

Jos harkitset salaojitusremonttia tai huoltoa, ole rohkeasti yhteydessä Finn Ojiin! Me osaamme arvioida tarpeesi ja tarjota sinulle asianmukaisen suunnitelman ja tarjouksen. Tällä tavoin voit nauttia turvallisesta ja kuivasta asumisesta pitkään.

Salaojaremontit vanhoihin kohteisiin sekä salaojitukset uudiskohteisiin

Finn Ojat Oy tarjoaa vedenpitävän palvelun, johon sisältyy kaikki salaojituksiin kuuluva kaivuutöistä salaojaputkien ja kaivojen asennukseen. Tilaa meiltä salaojitus, jos työmaasi sijaitsee Uudenmaan, Turun, Tampereen, Varsinais-Suomen tai Pirkanmaan alueella.

Teemme sekä salaojaremontit että uudiskohteiden salaojitukset. Saat ennen työn aloitusta maksuttoman kartoituskäynnin, jossa katsomme, millaisia toimia kohde vaatii ja teemme kustannusarvion. Salaoja- ja sadevesijärjestelmissä kannattaa luottaa kokeneeseen ammattilaiseen, joka tietää mitä tekee ja hoitaa urakan huolellisesti kerralla kuntoon. Huonosti tehty työ voi aiheuttaa vakaviakin kosteusvaurioita, jotka johtavat kalliiseen remonttiin tulevaisuudessa.

Teemme salaojituksia sekä sadevesijärjestelmiä yksityisille kotitalouksille ja taloyhtiöille. Kuntokartoituksista ja salaojien kuvauksista asiakkaamme saa kuntoraportin, jonka liitteenä on tarpeen niin vaatiessa viemärikameralla kuvattu video. Kartoituksen jälkeen teemme remonttikohteisiin tarvittavat huollot ja korjaukset rakennuksen kuntoa ja ikää vaalien.

Teemme salaojituksia sekä sadevesijärjestelmiä yksityisille kotitalouksille ja taloyhtiöille.

Salaojien ilmainen kartoitus

Pyydä Finn Ojat ilmaiselle salaojien kartoituskäynnille

Salaoja- ja sadevesijärjestelmissä kannattaa luottaa kokeneeseen ammattilaiseen, joka tietää mitä tekee ja hoitaa urakan huolellisesti kerralla kuntoon. Huolimattomasti tehty työ voi aiheuttaa vakavia ongelmia, jotka johtavat kalliiseen remonttiin tulevaisuudessa.

Teemme salaojaremontteja ympäri vuoden, mutta kiireisimmät sesongit ajoittuvat keväälle ja syksylle. Kun järjestelmä asennetaan talvella, viimeistelytyö suoritetaan yleensä keväällä. Jos et ole varma, missä kunnossa pihasi salaojat ovat, epäilet ongelmia niiden toiminnassa tai haluat tontillesi varmatoimisen järjestelmän, ota meihin yhteyttä. Meidän kanssamme työ sujuu aikataulussa, sovitulla hinnalla ja reilussa hengessä.

Tilaa maksuton kartoitus

Miten salaojitus tapahtuu Finn Ojien kanssa?

Salaojitus on aina yksilöllinen projekti, jossa huomioimme huolellisesti kunkin kohteen ainutlaatuiset piirteet ja ympäristötekijät. Asiakkaan tarpeet ja toiveet ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, ja siksi kuuntelemme tarkasti ja ammattitaitoisesti.

Kanssamme saat täyden palvelun salaojitus- ja sadevesijärjestelmäratkaisut suunnitteluvaiheesta aina pihan viimeistelyyn saakka. Tavoitteenamme on varmistaa, että projektisi sujuu kitkattomasti ja lopputulos vastaa odotuksiasi.

Käytämme salaojissamme pääasiassa laadukkaita kotimaisia tuotteita ja tarvikkeita. Esimerkiksi kellarien eristämisessä hyödynnämme korkealaatuisia Isodrän-levyjä, jotka eivät ainoastaan eristä lämpöä tehokkaasti, vaan myös suojaavat maanvastaisia rakenteita kosteudelta. Olemme ylpeitä laadukkaasta työstämme ja materiaaleistamme.

Luotettava kumppani

Kun valitset meidät yhteistyökumppaniksesi salaojitusprojektiisi, saat käyttöösi laajan asiantuntemuksemme ja vankan kokemustamme alalta. Olemme täällä varmistaaksemme, että salaojaremonttisi sujuu suunnitellusti ja saavutat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Olemme sitoutuneet tarjoamaan sinulle asiantuntevaa ohjausta ja neuvontaa koko projektin ajan. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivat ratkaisut salaojitukseen, jotta varmistetaan kiinteistösi kosteudenhallinnan tehokkuus.

Kun valitset meidät, voit olla varma, että kiinteistösi kosteudenhallinta on ammattilaisten hoidossa. Voit luottaa meihin ja meidän laajaan kokemukseemme. Työskentely kanssamme on miellyttävää ja tulokset ovat aina laadukkaita.

Salaojaremontin eteneminen

Tämä selkeä ja vaiheittainen prosessi auttaa asiakasta ymmärtämään, miten salaojaremontti etenee. Tällä varmistetaan myös se, että asiakkaan tarpeet ja toiveet otetaan huomioon koko projektin ajan.

1. Alkukontakti
Useimmiten kaikki lähtee yhteydenotosta, kun asiakas ottaa meihin yhteyttä ilmaistakseen huolensa tai ongelmansa salaojajärjestelmiin liittyen.

2. Kartoituskäynti
Ensimmäinen askel on kartoituskäynti, jossa tutkimme huolellisesti tilanteen kiinnittäen erityisesti huomiota sokkeliin, kellariin ja putkistoihin. Kartoituskäynti on asiakkaalle täysin maksuton ja samalla se antaa meille mahdollisuuden ymmärtää kohteen tarpeet ja vaatimukset paremmin.

3. Suunnitelma ja Tarjous
Kerätyn tiedon pohjalta laadimme asiakkaalle tarkkaan määritellyn suunnitelman ja kirjallisen tarjouksen. Tämä antaa asiakkaalle selkeän kuvan siitä, mitä remontti pitää sisällään ja kuinka se toteutetaan.

4. Aikataulutus
Yhdessä asiakkaan kanssa sovimme salaojaremontin toteutusaikataulusta. Aikatauluun vaikuttavat sekä käynnissä olevat projektit että asiakkaan omat toiveet projektin aikataulusta.

5. Toteutusvaihe
Varsinainen salaojituksen toteutus etenee kirjallisen sopimuksen mukaisesti. Tähän vaiheeseen kuuluvat erilaiset kaivuutyöt, salaojajärjestelmien asentaminen ja maantäyttö.

6. Projektin Viimeistely
Projektin loppuvaiheessa suoritamme viimeistelytyöt, kuten pihan siistimisen ja tarkistamme, että työ on tehty sovitusti ja laadukkaasti. Asiakkaan hyväksyntä varmistaa, että hän voi luottavaisin mielin hoitaa taloaan ilman salaojajärjestelmän aiheuttamia huolia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Pyydä tarjous tai tilaa ilmainen kartoituskäynti

Finn Ojat Oy:n kokeneet ammattilaiset taitavat salaojitukset, sadevesijärjestelmien asennukset, hulevesijärjestelmät sekä muut työmaasi kaivuutyöt. Laadukkaasti toteutetut salaojitukset ja sadevesijärjestelmät suojaavat kotiasi maaperän ja sadevesien aiheuttamalta kosteudelta pidentäen rakennuksen ikää.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Tietoa salaojista ja salaojituksesta

Miksi salaojitus on tärkeää?

Talon suojaaminen vedeltä on ensisijaisen tärkeää rakennuksen terveyden kannalta. Tehokas salaojitus estää veden pääsemisen talon rakenteisiin ja täten ehkäisee muun muassa erilaisia home- ja routavaurioita. Jos talon perustuksiin pääsee vettä, voi tämä johtaa talon alapohjan kosteusongelmiin, mikä säteilee kiinteistön ilmanlaatuun tunkkaisuutena.

Salaojituksella on siis useita tärkeitä tehtäviä, jotka tekevät siitä olennaisen osan rakennuksen terveyden ja pitkäikäisyyden kannalta:

Kosteuden hallinta: Salaojitus auttaa tehokkaasti hallitsemaan maaperästä tulevaa kosteutta. Se estää sateen, sulavan lumen ja maanpinnan veden pääsyn rakennuksen perustuksiin. Kosteuden hallinta on kriittisen tärkeää, koska liiallinen kosteus voi vaurioittaa rakenteita ja aiheuttaa home- ja lahovaurioita.

Routavaurioiden ehkäisy: Erityisesti kylmissä ilmastoissa salaojitus auttaa estämään routavaurioita. Kun maa jäätyy ja sulaa, se voi aiheuttaa paineita perustuksille, mikä saattaa vaurioittaa niitä. Salaojat pitävät maan kuivana ja vähentävät tällaisten vaurioiden riskiä.

Perustusten suojaaminen: Salaojitus suojaa rakennuksen perustuksia kosteuden ja paineen vaikutuksilta. Terveet perustukset ovat elintärkeät rakennuksen vakaudelle ja pitkäikäisyydelle.

Ilmanlaadun parantaminen: Kun kosteus pääsee rakennuksen alapohjaan, se voi aiheuttaa tunkkaisuutta ja heikentää sisäilman laatua. Salaojitus auttaa säilyttämään kuivan alapohjan, mikä edistää terveellistä ja miellyttävää asumista.

Korjauskustannusten säästäminen: Salaojituksen puuttuminen tai puutteellisuus voi johtaa kalliisiin korjauksiin kosteusvaurioiden tai routavaurioiden takia. Hyvin suunniteltu ja toteutettu salaojitus voi säästää pitkällä aikavälillä huomattavasti rahaa ja vaivaa.

Salaojitus on siis kriittisen tärkeä osa rakennuksen kokonaisvaltaista terveyttä ja kestävyyttä. Se auttaa suojaamaan rakennusta kosteuden haitallisilta vaikutuksilta ja parantaa asumismukavuutta. Siksi on tärkeää varmistaa, että salaojitus on suunniteltu ja toteutettu asianmukaisesti, ottaen huomioon paikalliset olosuhteet ja rakennusvaatimukset.

 

Salaojaremontin ajankohta

Milloin salaojitus tai salaojaremontti täytyy tehdä?

Salaojitus tarvitaan yleensä silloin, kun on ongelmia liiallisen kosteuden tai veden kertymisen kanssa tiettyyn alueeseen, kuten rakennuksen perustuksiin, pihan alueelle tai maatalousmaalle. Salaojituksen tarve riippuu monista tekijöistä, kuten maaperätyypistä, sijainnista, sademäärästä ja rakenteiden suunnittelusta.

Salaojat eivät ole olleet pakollisia ennen 2000-lukua. Tätä ennen rakennetuissa taloissa onkin usein paljon kosteuden aiheuttamia ongelmia. Yleensä ongelmat huomataan siinä vaiheessa, kun kellariin tulee vettä, sokkelissa tai seinärakenteessa on havaittavissa kosteusjälkiä, kuten kalkkihärmää, kosteita laikkuja tai maalin irtoamista.

Sokkelin tai perustusten vauriot ovat tyypillisesti merkkejä kosteudesta. Jos seinärakenteet kostuvat, kosteus- ja sisäilmaongelmat voivat olla mittavat. Pahimmillaan salaojituksen puute voi aiheuttaa merkittäviä lahovaurioita seinän puurakenteisiin ja talo saatetaan joutua jopa purkamaan, jos toimivat salaojat puuttuvat.

Jos salaojitus on tehty rakennusaikana ennen 2000-lukua, kannattaa varmistaa toimiiko se oikein. Se, että maahan on upotettu putkia, ei vielä tarkoita salaojajärjestelmän laadukasta toimintaa. Putket saattavat olla väärällä korkeudella tai ne ovat menneet rikki. Etenkin 1960-luvulla salaojituksessa on käytetty paljon saviputkea, joka on vuosikymmenten kuluessa menettänyt toimivuutensa. Myös puiden juuret ja putkien liettyminen aiheuttavat ongelmia. Salaojaputkien ympärillä on myös saatettu käyttää vääriä maa-aineksia, kuten hiekkaa, joka sitoo kosteutta sokkeliin ja seinustalle.

Salaojaremontin ajankohtaa ei myöskään kannata viivyttää liikaa, sillä aina on parempi toimia ennen kuin suurempaa vahinkoa on päässyt tapahtumaan. Jos haluat tietää tarkemmin oman talosi salaojien nykytilanteen, voit tilata meidät ilmaiselle salaojien kartoituskäynnille.

Salaojaremontin hinta

Salaojituksen hinta eli paljon salaojaremontti maksaa?

Salaojituksen hintaan vaikuttavat useat tekijät, joita on syytä ottaa huomioon suunnitellessasi salaojaremonttia. Tärkeimpiä tekijöitä, jotka vaikuttavat salaojituksen kustannuksiin, sisältävät seuraavaa:

Remontin laajuus: Salaojaremontin hinta riippuu siitä, kuinka laaja remontti tarvitaan. Onko kyseessä ensi kertaa tehtävä salaojitus, osittainen korjaus vai täydellinen uusiminen? Laajemmat remontit luonnollisesti maksavat enemmän.

Kiinteistön koko: Suuremmat kiinteistöt vaativat enemmän materiaaleja ja työvoimaa, mikä voi nostaa kustannuksia.

Maaperäolosuhteet: Maaperän tyyppi ja kosteustaso voivat vaikuttaa salaojaremontin hintaan. Tietyt maaperätyypit, kuten savi, voivat vaatia erityistoimenpiteitä ja lisäkustannuksia.

Käytettävät materiaalit: Valitut salaojamateriaalit vaikuttavat hintaan. Esimerkiksi eri salaojaputket, suodatinkankaat ja täyttömateriaalit voivat vaihdella kustannuksiltaan.

Maanpinnan muotoilu: Kiinteistön maanpinnan muotoilu ja kaltevuudet voivat vaikuttaa salaojituksen vaatimuksiin. Tasaisilla alueilla voi olla tarpeen tehdä enemmän töitä veden ohjaamiseksi oikein.

Lisätyöt: Mahdolliset lisätyöt, kuten viemäröinnin tai sadevesijärjestelmän parantaminen, voivat lisätä kustannuksia.

Kun suunnittelet salaojaremonttia, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen salaojituksen asiantuntijaan.  Tämä auttaa sinua saamaan tarkan käsityksen remontin kustannuksista ja varmistamaan, että työ tehdään asianmukaisesti ja pitkäaikaista hyötyä silmällä pitäen. Muista myös ottaa huomioon paikalliset rakentamisohjeet ja luvat, jotka voivat vaikuttaa kustannuksiin ja suunnitelmaan.

Salaojituksen hintaan vaikuttavat siis tarvittavan remontin laajuus sekä remonttikohteen nykyinen kunto, jonka selvitämme maksuttomalla kartoituskäynnillä. Kartoituskäynnin jälkeen toimitamme suunnitelman ja kirjallisen tarjouksen asiakkaalle. Kartoituskäyntimme ei siis maksa sinulle mitään eikä se sido sinua mihinkään. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä!

Salaojajärjestelmän toiminta ja huolto

Tehokas salaojajärjestelmä ja salaojien huoltaminen

Maanalaisten salaojaputkien ja salaojituskerroksen rooli on ratkaiseva kosteuden hallinnassa ja rakenteiden suojelemisessa. Tämä suojaa rakennuksen perustuksia, seinämiä ja lattioita kosteusvaurioilta. Oikein suunniteltu ja asennettu salaojajärjestelmä voi kestää jopa 50 vuotta, kun se täyttää seuraavat vaatimukset:

1. Oikeat maa-ainekset: Salaojaputken ympärille sijoitetaan salaojasepeliä, joka on kooltaan 6 mm-16 mm. Sepelistä on poistettu hienoaines, mikä estää putken tukkeutumisen.

2. Suodatinkangas: Käyttöön tarkoitettu suodatinkangas asetetaan estämään hienoaineiden pääsyn salaojajärjestelmään.

3. Laadukkaat salaojaputket: Käytämme nykyaikaisia SN8-luokituksen muoviputkia, jotka ovat vahvoja eivätkä painu tai mene itsestään mutkalle. Tällainen putki säilyttää tehokkuutensa ja pitää järjestelmän suorana.

4. Sadevesien hallinta: On tärkeää huolehtia myös sadevesien hallinnasta ja niiden poistamisesta rakennuksen seinustoilta, jotta vesi ei kuormita salaojajärjestelmää liikaa.

5. Salaojajärjestelmän säännöllinen tarkistus ja huolto: Vuosittainen tarkistus kaivojen toiminnasta on suositeltavaa, mutta suorittamalla huuhtelua 5–10 vuoden välein pidämme järjestelmän optimaalisessa kunnossa ja varmistamme sen tehokkuuden.

Kun salaojajärjestelmä täyttää nämä vaatimukset ja siihen tehdään säännöllistä huoltoa, se toimii luotettavana puolustajana rakennusten kosteusongelmia vastaan ja voi palvella vuosikymmenien ajan.

Referenssit

Tutustu tekemiimme salaojakohteisiin

Olemme toteuttaneet lukemattoman määrän erilaisia salaojaremontteja sekä uudiskohteiden salaojituksia. Asiakaskuntamme koostuu sekä yksityisistä asiakkaista että taloyhtiöistä. Teemme työmme ammattitaidolla ja ylpeydellä, kohteiden erityispiirteet huomioiden. Asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeää. Tutustu suosittelukohteisiimme ja näe työnjälkemme kuvina!

Tutustu referensseihin

Finn Ojilta saat myös sadevesijärjestelmät kuntoon!

Sadevesiä ja lumen sulamisen tuottamaa vettä johdetaan pois salaojaputkien avulla. Tutustu myös Finn Ojien sadevesijärjestelmiin, jotka tukevat rakennuksesi vedenhallintakokonaisuutta. Talon sadevesijärjestelmä on kokonaisuus, johon kuuluvien monien osa-alueiden on toimittava yhdessä. Siksi salaojitus ja koko sadevesijärjestelmäkokonaisuus kannattaa tilata ammattilaiselta, joka suunnittelee parhaan ratkaisun rakennuksesi ja tonttisi tarpeet huomioiden.

Lue lisää sadevesijärjestelmistä

Tuotteet

Huoltovapaat TehoDrain- salaojaputket

TehoDrain on huoltovapaa ja tukkeutumaton salaojaputki, joka on toimintavarma ratkaisu rakennusten ja kiinteistöjen salaojiin. Perinteisiin salaojaputkiin verrattuna TehoDrain on pitkäikäinen ratkaisu, sillä sen toimintaperiaate ei perustu suodatukseen, vaan painovoimaan. Teemme TehoDrain-salaojaputkien asennuksia osana salaoja- ja sadevesijärjestelmien kokonaisuutta.

Salaojitus on aina merkittävä urakka, joka kannattaa hoitaa kerralla kunnolla. Laadukkaasti tehty salaoja kestävine salaojaputkineen on sijoitus, joka suojaa rakenteita kosteusvaurioilta. Tutustu tekemiimme salaojituksiin!

Isodrän-menetelmä vedeneristykseen

Käytämme salaojissa laadukkaita Isodrän-levyjä, jotka eristävät lämpöä ja kosteutta, ja suojaavat näin maanvastaisia rakenteita. Tuotteesta on eri kokoisia versioita, minkä vuoksi Isodrän-menetelmää voidaan käyttää useimmissa kohteissa.

Finn Ojat hoitaa Isodrän-levyjen ammattitaitoisen asennuksen salaojitusurakoiden yhteydessä. Voit tutustua asennustyömme jälkeen referenssit-osiossa.

Usein kysyttyä salaojista

Mitä salaoja tarkoittaa?

Salaoja on maanalainen tai maanpäällinen rakenteellinen järjestelmä, joka on suunniteltu ohjaamaan ja poistamaan ylimääräistä vettä tietyltä alueelta, yleensä rakennuksen perustusten läheisyydestä. Salaojien tarkoitus on estää veden kerääntyminen ja tunkeutuminen rakennuksen rakenteisiin, kuten perustuksiin ja kellareihin. Salaojien avulla voidaan ehkäistä kosteusvaurioita, homeen kasvua ja muita kosteudesta aiheutuvia ongelmia rakennuksessa.

Tyypillisesti salaojajärjestelmä koostuu reikäisistä putkista tai muista keruuelementeistä, kuten sorasta tai sepelistä, jotka sijoitetaan maan alle rakennuksen ympärille. Nämä elementit keräävät ja ohjaavat sadeveden ja pohjaveden pois rakennuksen lähistöltä, jolloin kosteus ei pääse vaurioittamaan rakenteita. Salaojien suunnittelussa ja asentamisessa otetaan huomioon paikalliset maaperäolosuhteet sekä rakennuksen tarpeet.

Salaojitus on tärkeä osa rakennusten kosteudenhallintaa ja voi auttaa säilyttämään rakennuksen terveyden ja kestävyyden vuosien varrella.

Onko salaojitus ja salaojaremontti eri asia?

Salaojitus ja salaojaremontti ovat kaksi tärkeää käsitettä, jotka liittyvät kosteuden hallintaan rakennusten ympärillä, mutta niillä on merkittävä ero.

Salaojitus: Salaojitus viittaa alkuperäisen salaojajärjestelmän asentamiseen tai rakentamiseen. Salaojat ovat putkistoja tai kaivoja, jotka on suunniteltu poistamaan sade- ja pohjavedet rakennuksen ympäriltä. Tavoitteena on estää kosteuden pääsy rakenteisiin ja näin ehkäistä kosteusvaurioita, kuten homeen kasvua ja rakenteiden heikkenemistä. Salaojitus toteutetaan yleensä rakennuksen perustusten ympärille sen rakentamisen yhteydessä.

Salaojaremontti: Salaojaremontti puolestaan tarkoittaa olemassa olevan salaojajärjestelmän korjaamista tai päivittämistä. Tämä voi olla tarpeen, jos alkuperäinen salaojitus ei toimi kunnolla, on vanhentunut tai vaurioitunut ajan kuluessa. Salaojaremontti voi sisältää vanhojen putkien uusimisen, kaivojen kunnostamisen tai koko järjestelmän päivittämisen nykyaikaisilla ratkaisuilla.

Lyhyesti sanottuna salaojitus on alkuperäinen järjestelmä, joka asennetaan rakennuksen ympärille sen rakentamisen yhteydessä. Salaojaremontti on puolestaan toimenpide, joka tehdään tarvittaessa korjaamaan tai päivittämään olemassa oleva salaojajärjestelmä. Molemmat ovat tärkeitä kosteuden hallinnassa ja rakennusten suojelemisessa kosteusvaurioilta.

Ovatko salaojat pakollisia?

Yleisesti ottaen salaojat voivat olla pakollisia erityisesti pientalojen ja muiden rakennusten perustuksissa, jos alueella on korkea pohjaveden taso tai muutoin kosteusongelmia. Tämän tarkoituksena on estää kosteuden pääsy rakennuksen perustuksiin ja vähentää homeen, sienien ja muiden kosteusvaurioiden riskiä.

Koska paikalliset rakentamismääräykset ja -normit vaihtelevat eri alueilla ja ne voivat muuttua ajan myötä, on tärkeää ottaa yhteyttä paikalliseen rakennusvalvontaviranomaiseen tai ammattitaitoiseen rakennusalan asiantuntijaan, kun suunnittelet rakennus- tai remonttiprojektia. He voivat antaa sinulle tarkat ohjeet ja vaatimukset koskien salaojien tarvetta ja toteutusta kyseisellä alueella ja ajankohtana.

Milloin salaojia ei tarvita?

Salaojia ei välttämättä tarvita, jos maanpinnan ja rakennuksen perustusten välissä on riittävästi hyvin kuivuvaa hiekkaa tai savea, joka pystyy tehokkaasti pitämään veden poissa perustuksista. Tällöin pintavesi ei pääse kertymään perustuksiin eikä aiheuttamaan kosteus- tai routavaurioita.

On kuitenkin tärkeää huomata, että maaperän ominaisuudet vaihtelevat alueittain ja maaperän tyyppi voi olla erilainen eri sijainneissa samalla kiinteistöllä. Siksi on suositeltavaa tehdä maaperätutkimus tai konsultoida rakennusalan asiantuntijaa selvittääkseen tarvitaanko salaojia juuri kyseiselle kiinteistölle.

Lisäksi ympäristötekijät, kuten sateen määrä ja maaperän kyllästyminen vedellä, voivat vaihdella ajan mittaan, mikä voi vaikuttaa maaperän kykyyn pitää vettä poissa perustuksista. Tästä syystä säännölliset tarkastukset ja maaperän kunnon seuraaminen voivat olla tarpeen kiinteistön pitkäaikaisen terveyden varmistamiseksi.

 

Mistä materiaalista salaojaputket on tehty ja miten ne toimivat?

Salaojaputkien materiaalina on ennen käytetty paljon tiiltä, mutta nykyään salaojaputket on tehty muovista. Salaojaputkessa on reikiä, joiden kautta maaperän vesi pääsee salaojaputkeen. Putkella vesi ohjataan asianmukaisesti ja hallitusti tontilta pois vesien purkupaikkaan joko kunnan hulevesijärjestelmään/vesistöön, avo-ojaan tai mikäli purkupaikat ovat vähissä, imeytetään tontille. On tärkeää, että salaojat ja sadevedet menevät omissa putkilinjastoissaan.

Voiko salaojaremontista saada kotitalousvähennystä?

Kyllä, salaojaremontista voi saada kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys on verohelpotus, joka on tarkoitettu kotitalouksille, jotka tekevät kunnostus- ja remontointitöitä omassa asunnossaan tai vapaa-ajan asunnossaan. Tämä vähennys koskee myös salaojaremontteja, kunhan tiettyjä ehtoja noudatetaan.

Tärkeimmät ehdot salaojaremontin kotitalousvähennyksen saamiseksi ovat seuraavat:

Työn suorittajan vaatimukset: Työn suorittajan tulee olla ennakkoperintärekisteriin merkitty ammattilainen tai yritys, joka maksaa työntekijöidensä palkat asianmukaisesti.

Kustannukset: Kotitalousvähennyksen voi saada tietyistä kunnostus- ja remontointitöiden kuluista, ja se kattaa tietyn prosenttiosuuden näistä kuluista.

Ilmoitusvelvollisuus: Kotitalouden on tehtävä ilmoitus Verohallinnolle tehdyistä töistä ja niiden kustannuksista.

Kotitalousvähennysprosentti ja sen enimmäismäärä voivat vaihdella vuosittain. On tärkeää tarkistaa Verohallinnon verkkosivuilta ajankohtaiset tiedot kotitalousvähennyksen ehdoista ja määrästä.

 

Mikä on patolevy?

Patolevyt ovat olennainen osa rakennusten kosteudenhallintaa, erityisesti sokkelialueilla. Niitä käytetään yleisesti vedeneristysratkaisuina ja niillä on tärkeä rooli kosteuden eristämisessä sekä rakennusten suojelussa kosteusvaurioilta.

Yksi patolevyjen keskeisistä tehtävistä on estää veden pääsy sokkelirakenteisiin. Sokkeli on rakennuksen perustusosa ja sen suojaaminen kosteudelta on ensiarvoisen tärkeää. Patolevyjen avulla saavutetaan tehokas vedeneristys, joka pitää veden loitolla sokkelista ja estää sen imeytymisen rakenteisiin.

Patolevyjen käytöstä sokkelien vedeneristyksessä käytetään myös muita nimityksiä, kuten ”perusmuurilevy” tai ”sokkelilevy”. Nämä termit viittaavat samaan perusperiaatteeseen: kosteuden hallintaan ja rakenteiden suojelemiseen kosteusvaurioilta.

Finn Ojat tekee patolevyjen kiinnityksiä yhdessä kokonaisvaltaisten vedenhallintaratkaisujen kanssa.

 

Voiko salaojaremontin toteuttaa talvella?

Salaojaremontti voidaan toteuttaa huoletta myös talvella, vaikka yleinen käsitys saattaa olla toinen. Talvikausi tarjoaa itse asiassa useita etuja remonttien suorittamiseen. Ensinnäkin, talvella piha ja ympäristö ovat usein lepotilassa, mikä tarkoittaa, että remontti ei aiheuta niin paljoa häiriötä normaaliin päivittäiseen elämään.

Toiseksi, kun salaojaremontti valmistuu talvella, pääset nauttimaan uudistuneesta ympäristöstä heti kevään tultua. Kevät ja kesä tarjoavat ihanteellisen ajan nauttia uusista piha-alueista ja maisemista.

Talviremontti voi olla myös budjettiystävällisempi vaihtoehto, koska remonttipalveluiden kysyntä on yleensä alhaisempaa talvella. Tämä voi johtaa kilpailukykyisempiin hintoihin ja tarjouksiin. Lyhyesti sanottuna, talvi tarjoaa houkuttelevia mahdollisuuksia salaojaremontille ja se voi olla kätevä vaihtoehto monille kiinteistönomistajille.

Tarvitseeko salaojaremontti rakennusluvan?

Salaojaremontti ei yleensä vaadi erillistä rakennuslupaa. On kuitenkin tärkeää huomata seuraavat seikat:

Sadevesiviemäriin liittyminen: Jos kiinteistö ei ole liitetty kunnalliseen sadevesiviemäriin ennen remonttia, vesilaitos saattaa edellyttää sinulta suunnitelmaa remontista ja sen vaikutuksista sadevesijärjestelmään.

Tontin ulkopuolelle ulottuva remontti: Jos salaojaremontti vaikuttaa tontin ulkopuolisiin alueisiin tai kaupungin infrastruktuuriin, saattaa olla tarpeen hankkia lausunto tai tehdä ilmoitus paikalliselle rakennusvalvonnalle.

Vaikka erillistä rakennuslupaa ei yleensä tarvita, on tärkeää olla tietoinen paikallisten rakennusmääräysten ja viranomaisten vaatimuksista. Tarvittavat toimenpiteet ja ilmoitukset voivat vaihdella alueittain.

Voiko talossa asua salaojaremontin aikana?

Talossa voi asua salaojaremontin aikana, mutta on tärkeää olla tietoinen joistakin seikoista ja huomioida, että remontti voi tuoda mukanaan muutamia haasteita kuten meteliä ja muutoksia kulkureitteihin.

Salaojaremontti voi aiheuttaa melua ja häiriötä erityisesti kaivutyön ja koneiden käytön aikana. On hyvä olla valmistautunut siihen, että remontti saattaa olla äänekäs. Kaivutyö ja maansiirtokoneiden käyttö voivat luoda sotkua ympäristöön. Pöly ja lika voivat levitä, joten suojatoimenpiteet voivat olla tarpeen sisätiloissa.

Salaojaremontti voi vaikuttaa normaaleihin kulkureitteihin ja pääsyyn talon eri osiin. Tarvittaessa voidaan harkita tilapäisten kulkusiltojen rakentamista kaivausten yli. Jos talossa on useampia ovia, niitä voidaan käyttää remontin aikana kulkureitteinä, mikä voi helpottaa asumista.

Hyvä kommunikaatio urakoitsijan kanssa auttaa varmistamaan, että remontti sujuu mahdollisimman sujuvasti ja vähäisin haitoin asukkaille.

Miten tiedän, onko taloni salaojaremontin tarpeessa?

Tarvetta salaojaremontille voi olla useita merkkejä ja oireita. Tässä on joitakin yleisiä viitteitä siitä, että talosi saattaa tarvita salaojaremonttia:

Pinnan kosteus ja vesivauriot: Jos huomaat kosteutta, homeen kasvua tai vesivaurioita talon seinissä tai kellarissa, se voi viitata salaojien ongelmiin.

Kosteat tai vetiset alueet pihalla: Jos pihallasi on jatkuvasti kosteita tai vetisiä alueita, erityisesti sateen jälkeen, se voi olla merkki huonosti toimivista salaojista.

Kellarin kosteus ja homeongelmat: Kellarissa oleva kosteus, haju ja home voivat olla merkkejä kosteuden noususta, joka liittyy salaojien puutteelliseen toimintaan.

Sateen aikaiset ongelmat: Jos sateen aikana havaitset veden kertymistä rakennuksen ympärille tai kellariin, se voi olla merkki salaojien toimintahäiriöstä.

Maaperän painuminen: Jos huomaat maaperän painuvan talon ympärillä tai maanvajoamia, se voi olla osoitus salaojien ongelmista.

Salaojien ikä: Salaojajärjestelmän ikä voi vaikuttaa sen tehokkuuteen. Jos salaojat ovat vanhat ja huonossa kunnossa, ne saattavat tarvita uusimista.

Kuivausongelmat sisätiloissa: Jos talossa on jatkuvia kuivausongelmia, kuten märät seinät tai lattiat, se voi johtua huonosti toimivista salaojista.

Jos havaitset näitä merkkejä tai oireita talossasi, on suositeltavaa ottaa yhteyttä ammattilaiseen, kuten rakennusinsinööriin tai salaojayritykseen, jotka voivat suorittaa tarkastuksen ja arvioida tarpeen salaojaremontille. Aikainen toiminta voi auttaa ehkäisemään vakavia kosteusvaurioita ja säästämään pitkän päälle kustannuksia.

 

Vaikuttaako salaojaremontin tekeminen talon arvoon?

Salaojaremontin tekeminen voi merkittävästi vaikuttaa talon arvoon ja on usein taloudellisesti kannattavaa. Salaojaremontti edistää talon kuntoa ja voi tehdä siitä houkuttelevamman potentiaalisille ostajille, varsinkin kun ihmiset ovat yhä tietoisempia kosteusvaurioihin liittyvistä riskeistä.

Salaojien päivittäminen onkin myös osoitus siitä, että kiinteistöstä huolehditaan, joka puolestaan voi helpottaa ostopäätöksen tekemistä. Kun salaojat toimivat hyvin, talossa on pienempi todennäköisyys kosteusvaurioille, mikä tekee siitä houkuttelevamman ostokohteen.

Salaojaremontin vaikutus talon arvoon voi toki vaihdella myös kiinteistön sijainnista ja yleisestä kunnosta riippuen, mutta yleisellä tasolla voidaan ajatella salaojaremontin sisältävän monia etuja sekä nykyisille että tuleville omistajille.

Mikä on salaojan tarkastuskaivo?

Salaojan tarkastuskaivo on oleellinen osa salaojajärjestelmää. Sen tehtävänä on mahdollistaa salaojien huoltaminen ja kunnon tarkastaminen. Nämä kaivot sijaitsevat yleensä rakennuksen vierustalla ja tarjoavat helpon pääsyn salaojien tarkastamiseen ja tarvittaessa huoltamiseen.

Tarkastuskaivot valmistetaan tyypillisesti kestävästä muovista ja niissä on sakkapesä. Sakkapesä on suunniteltu keräämään hienoaineksia, kuten hiekkaa tai muuta likaa, jotka saattavat kulkeutua salaojiin. Tämä estää hienoaineksen kertymisen itse salaojiin ja pitää ne toimintakuntoisina.

Salaojan tarkastuskaivon merkitys korostuu kosteuden hallinnassa ja salaojajärjestelmän tehokkuudessa. Näiden kaivojen avulla ammattilaiset voivat suorittaa tarvittavat tarkastukset ja huollot, mikä auttaa ehkäisemään kosteusvaurioita ja pitämään rakennuksen perustukset kuivina ja kunnossa. Tarkastuskaivot ovat siis olennainen osa salaojajärjestelmää, joka auttaa pitämään kiinteistön suojattuna kosteuden vaikutuksilta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Pyydä tarjous tai tilaa ilmainen kartoituskäynti

Finn Ojat Oy:n kokeneet ammattilaiset taitavat salaojitukset, sadevesijärjestelmien asennukset, hulevesijärjestelmät sekä muut työmaasi kaivuutyöt. Laadukkaasti toteutetut salaojitukset ja sadevesijärjestelmät suojaavat kotiasi maaperän ja sadevesien aiheuttamalta kosteudelta pidentäen rakennuksen ikää.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.