Hulevesijärjestelmä toimivaan pihaan

Hulevesijärjestelmä kattaa sadevesien ja pintavesien hallinnan, eli käytännössä kuljettaa katolta tulevan ja maahan satavan veden pois rakennuksen viereltä. Finn Ojat kartoittaa pihasi järjestelmien toiminnan ja tarjoaa tilanteesenne parhaiten sopivan ratkaisun. Asennamme järjestelmiä saneeraus- ja uudiskohteisiin Uudellamaalla.

Hulevesijärjestelmä nostaa rakennuksen elinikää

Hulevesijärjestelmä pitää sisällään katolla toimivan sadevesijärjestelmän ja maahan kaivetut salaojat, jotka hallitusti kuljettavat ylimääräisen veden pois rakennuksen läheltä. Kovilla sateilla vesikuorma voi kasvaa todella suureksi. Jos sade- ja pintavesiä ei hallita oikein, vesi voi päätyä rakenteisiin ja aiheuttaa suurta vahinkoa.

Hulevesien hallinnassa käytetään myös pintamaan kallistuksia. Pintamaata kallistetaan, jotta sadevesi ohjautuu seinästä poispäin. Salaojilla varmistetaan, että sepeli johtaa loput pintavedet salaojaputkistoon. Rinnetonteilla voidaan käyttää myös pintasalaojaputkia, jotka edistävät rinnettä alas valuvien sadevesien päätymistä järjestelmään.

Projektin eteneminen

  1. Yhteydenotto
  2. Kartoituskäynti kohteessa
  3. Saneerauskohde: järjestelmän toiminnan tarkistus ja korjaussuunnitelma
  4. Uudiskohde: järjestelmän suunnittelu
  5. Hulevesijärjestelmän toteutus sovitulla aikataululla
  6. Pihan viimeistely

Hulevesien hallinta

Oikein asennettu sadevesijärjestelmä ja salaojat johtavat hulevedet hallitusti pois rakennuksen perustuksista, joko kaupungin hulevesijärjestelmään tai avo-ojaan. Vaihtoehtona on myös tontille imeyttäminen hulevesitunnelien avulla.

Finn Ojat toteuttaa kaikkia vaihtoehtoja huomioiden asiakkaiden tarpeet ja viranomaisten vaatimukset. Neuvomme asiakkaitamme parhaan ja kustannustehokkaimman ratkaisun valinnassa ja opastamme tarvittaessa viranomaisten kanssa asioinnissa.

Lähtökohtaisesti toimitamme valmiita kokonaisuuksia, joissa asiakas saa kokonaisratkaisun avaimet käteen -periaatteella, alkusuunnittelusta loppusiivoukseen. Olemme kuitenkin joustavia ja asiakas voi omalla toiminnallaan säästää kustannuksissa.

Finn Ojilta saat henkilökohtaista palvelua

Olemme pieni ja asiakkaan tarpeisiin mukautuva yritys ja palvelemme kaikkia henkilökohtaisesti. Meille on tärkeää saada asiakkaidemme hulevesiin liittyvät asiat kuntoon, joten etsimme aina tilanteeseen parhaiten sopivan ratkaisun. Teemme jokaisen projektin siten, kuin tekisimme sen itsellemme, tarkkuudella, laadulla, oikeilla materiaaleilla ja viimeistellyllä jäljellä.

Toimiva hulevesijärjestelmä pidentää rakennuksen elinikää kymmeniä vuosia, ja me teemme jatkuvasti töitä sen puolesta, että asuminen on turvallista ja terveellistä. Pitkä kokemuksemme ja reipas työote tekevät kanssamme työskentelystä vaivatonta. Palvelemme omakotiasujia ja taloyhtiöitä Uudenmaan alueella.

Saatat olla kiinnostunut myös muista palveluistamme, kuten kaivuutyötsalaojitus tai sadevesijärjestelmät.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Tilaa ilmainen kartoitus!

Tilaa ilmainen kartoituskäynti kohteeseesi alla olevalla lomakkeella.