Tilaa ilmainen kartoitus!

Tilaa ilmainen kartoituskäynti kohteeseesi alla olevalla lomakkeella.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

12 huhtikuu, 2024

Omakotitalon salaojituksen merkitys ja hinnoittelu: Finn Ojat Oy:n opas

Omakotitalon salaojitus on investointi, jonka arvoa ei voi mitata pelkästään euroissa. Ammattilaisten suorittama salaojitus ei ainoastaan nosta kotisi arvoa, vaan tarjoaa myös mielenrauhaa tietäen, että talosi on suojattu kosteusvaurioilta. Monia kuitenkin mietityttää salaojituksen kustannukset.

On tietysti totta, että salaojitukset ja salaojaremontit kustantavat aina jotain. Kysymykseen, että kuinka paljon, niin tämä on aina tapauskohtainen juttu. Asiaa ei kuitenkaan kannata ajatella pelkästään kulueränä, vaan ennemminkin investointina talon käyttöikää ja arvoa ajatellen. Toimivat salaojat pitävät rakennuksen perustukset kuivina ja ennaltaehkäisevät ikäviä kosteus-, home- ja routavauriota.

Kun talo on aika myydä, erinomaisessa kunnossa olevat salaojat toimivat merkittävänä myyntivalttina. Lisäksi on hyvä muistaa, että salaojaremontit ovat kotitalousvähennyskelpoisia, tarjoten taloudellista hyötyä projektin toteutuksessa. Seuraavassa esittelemme jotain perusasioita salaojatöiden kustannusten hahmottamiseksi.

Salaojituksen kustannukset: Mitä odotettavissa?

Salaojituksen hintahaarukka omakotitaloille vaihtelee yleensä 10 000 – 30 000 euron välillä. Hintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten talon koko, perustustapa, ja kellarihuoneiston laajuus. Vaikka kokonaissumma voi ensi silmäyksellä vaikuttaa korkealta, on tärkeä pohtia, mikä on huolettoman tulevaisuuden arvo kosteusongelmien välttämisen näkökulmasta.

Hinnoittelun ymmärtäminen

Hinnan arviointi alkaa maksuttomalla kartoituskäynnillä, jonka aikana ammattilaisemme tarkastavat salaojiesi kunnon ja suunnittelevat tarvittavan remontin. Käynnillä kiinnitetään huomiota erityisesti talon perustuksen kuntoon, sillä painumiset ja maanpinnan kohoamiset voivat ohjata vettä sokkelia kohti. Lisäksi talon muoto ja ympärysmitta ovat merkittäviä hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Työn osuus hinnassa

Työvoimakustannukset muodostavat merkittävän osan salaojaremontin kokonaishinnasta. Voit vaikuttaa lopulliseen summaan itse esimerkiksi purkamalla esteitä ja valmistelemalla työmaan. Kiinteä hinta, joka sisältää sekä työn että tarvikkeet, auttaa välttämään odottamattomat lisäkulut.

Esimerkkejä salaojitusprojektien hinnoista

Hintaesimerkit vaihtelevat talon perustustavan mukaan: Matalaperusteisille omakotitaloille hinnat alkavat yleensä 10 000 eurosta, kun taas omakotitalojen, missä on kellari, kohdalla hinnat voivat nousta 30 000 euroon saakka. Hinta riippuu myös siitä, kuinka monta talon sivua salaojitetaan ja onko hulevesien poistoputki/kaivo jo olemassa entuudestaan.

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen

Kotitalousvähennystä saa 40 % remonttityön osuudesta eli ei esimerkiksi remonttimateriaaleista, kartoituksista tai suunnittelutöistä. Maksimivähennyksen saat, kun työn osuus on 5 875 euroa. Tällöin saat tästä summasta verottajalta takaisin 2 250 euroa. Tämä tarkoittaa merkittävää säästöä projektin kokonaiskustannuksissa, etenkin kun hyödynnetään maksimivähennystä.

Finn Ojat tarjoaa salaojitukset ammattitaidolla ja kilpailukykyiseen hintaan

Finn Ojat Oy:n asiantunteva tiimi on valmis auttamaan omakotitalosi salaojituksen suunnittelussa ja toteutuksessa. Ota yhteyttä tilataksesi meidät maksuttomalle arviokäynnille. Voit myös suoraan pyytää tarjouksen salaojituksen toteuttamiseksi.

Ota Yhteyttä tai varaa Maksuton kartoituskäynti